• cases dock four op social media casus image

Dock Four op social media

Van strategie tot contentcreatie en communitymanagement

Dock Four: een nieuw merk op de Nederlandse interieurmarkt, met een een innovatief product: Stylepads. Flexibele wandpanelen die je zelf samenstelt. Dock Four is de bedenker, maar de consument is de ontwerper. Je kiest zelf de kleuren, materialen en maakt je ontwerp af met handige tools: van een boekenplank tot USB-poort en van een magazinehouder tot een klok.

Strategie & creatie

En Infocaster mag voor deze start-up de social media doen: van strategie tot contentcreatie en communitymanagement, om Dock Four vanaf het begin sterk in de markt te zetten. En dat doen we onder andere met bergen (wand)inspiratie, live-verslag van Dock Four’s aanwezigheid op de Dutch Design Week en de VT Wonen & Design Beurs.

Co-created by... you

Om de lancering van Dock Four een extra boost te geven, ontwikkelden we ook een Pinterest-winactie ‘Win jouw Stylepad-wand’. De consument is tenslotte de ontwerper. Tientallen mensen creëerden hun eigen Stylepad-wand op de website en deelden ‘m op Pinterest, wat natuurlijk veel mooie content opleverde. Win-win! 

Targeting

Naast het maken van content, zetten we ook in op advertising getarget op een relevante doelgroep, waardoor:

  • er wekelijks zo'n 1.500 mensen uit de doelgroep doorklikken naar de configurator, waar zij hun eigen Stylepad-wand kunnen ontwerpen;
  • Dock Four op Facebook in korte tijd gegroeid is naar een community van ruim 23.000 betrokken interieurliefhebbers. En zo wordt de groep die thuis een Stylepad-wand aan de muur heeft hangen steeds groter. Deze wanden – inclusief het verhaal erachter – delen we natuurlijk weer met nieuwe fans, waardoor de Dock Four fanbase alleen nog maar groter – en enthousiaster – wordt.