Reanimatie-app Hartstichting

Doelgroep

Iedereen die kan of wil kunnen reanimeren; burgerhulpverleners.

Disciplines

  • Consultancy
  • Interaction design
  • Ontwikkeling CMS
  • App development (iOS & Android)
  • Testing

Reanimatie-app Hartstichting

De Nederlandse Hartstichting is een non-profit organisatie die dagelijks strijdt tegen hart- en vaatziekten. Dat doen ze door wetenschappelijk onderzoek te verrichten, voorlichting te geven en met preventie. De stichting heeft het CBF-Keurmerk en is transparant in haar werkwijze.

Een van de onderdelen van de Hartstichting is levens redden bij een hartstilstand. Elke dag overlijden 35 mensen aan een hartstilstand buiten het ziekenhuis. De kans op overleven wordt sterk verhoogd wanneer er binnen zes minuten hulp wordt geboden en een reanimatie start. Naast voorlichting, cursussen en het vergroten van het bereik van AED in Nederland, biedt de Hartstichting ook via smartphone en tablet ondersteuning met de Reanimatie App. Deze app biedt de gebruiker hulp gedurende de 6-minuten in een noodsituatie. Red levens met ons.  

Wensen

Een (ver)nieuwe en multilanguage reanimatie-app voor smartphone en tablet. Concept, design en realisatie voor de platformen Apple en Android. Het (hoofd)doel van de app is de gebruiker te ondersteunen tijdens een noodsituatie waarbij reanimatie gevraagd wordt.

Daarnaast moet de reanimatie-app:

  • gebruiker en burgerhulpverlener ondersteunen en begeleiden in het reanimatieproces;
  • de gebruiker laten kunnen aanmelden en aangeven dat hij een burgerhulpverlener is en welk certificaat hij heeft;
  • pushberichten kunnen sturen;
  • waarschuwen dat je certificaat verloopt;
  • video en/of animatie bevatten;
  • een (herhalings)training en quiz bevatten;
  • een widget bevatten die het noodscenario gaat opstarten: 112, audio reanimeren;
  • statistieken kunnen bijhouden en tonen;
  • toegankelijk zijn voor alle EU-landen.

Resultaat

Een volledig vernieuwde Reanimatie App waarbij kennis over reanimatie altijd en overal up-to-date is. De app bevat meerdere oefeningen (training), een kennisquiz en veel informatie over reanimeren en een hartstilstand. Daarnaast waarschuwt het de burgerhulpverlener wanneer het certificaat verloopt of wanneer een herhalingscursus verstandig is.    

Hoe we dat doen?

Na de kick-off sessie en het doorlopen van wensen en mogelijkheden, zijn we de wireframes gaan uitwerken; hoe werkt de app en waar moet de gebruiker heen kunnen? Vervolgens is de interactie per scherm in kaart gebracht en de techniek verder uitgedacht. Gedurende het gehele proces van ontwerp tot app-publicatie hebben we wekelijks overleg over (extra) mogelijkheden en de verbetering van de customer journey en functionaliteiten.  

Fase 1:
Design reanimatie-app, ontwerp vaste iconen (tegelmenu app) en uitwerking van de interactie (gebruiker). Voorwaarden reanimatie-app vertaalt naar fysiek gebruik. 

Testpanels
Concept van de reanimatie-app voorleggen aan meerdere testpanels, waarbij interactie en de functionaliteiten van de app onder de loep zijn gelegd. Deze feedback is verwerkt in een nieuwe versie van het design, met aanpassingen in interactie en techniek.


Fase 2:

Uitwerking techniek (back-end), CMS (database) en basis voor development van de fysieke applicaties. Ontwikkelen van de app voor de platformen iOS en Android.

Testen, testen, testen
De (fysieke) app is in continu proces, onder toeziend oog van de Nederlandse Hartstichting, door zowel interne als externe testpanels aangepast en verbeterd.


Fase 3:
Publicatie apps in Appstore en Google Play. Na livegang support op beide platformen.

Concreet

De vernieuwde officiele reanimatie-app van Hartstichting. 
Voor meer informatie en download app, klik hier.

Infocaster-team

Remko Wijnbergen: accountmanager
Eline Bonder: projectmanager
Lissa Brouwer: (interaction) design
Stefan Kip: ontwikkelaar
Berend Haan; ontwikkelaar
Robert-Jan Hofman: app developer
Serge Schalkwijk: app developer