My name is Tom

voor Jongbloed Educatief

Voor Jongbloed Educatief heeft Infocaster 'My name is Tom' opgeleverd, zowel het design als de techniek. My name is Tom is een digitale leeromgeving voor leerlingen op de basisschool.

Hiermee maken de kinderen, spelende wijs, kennis met de Engelse taal. Het project draait al vanaf begin dit jaar op de verschillende scholen in groep 5 en er worden ook spellen gerealiseerd voor groep 6.

Infocaster realiseerde:

  • creatie van 'visual design' op basis van de designs uit eerdere lessen;
  • technische realisatie - webdevelopment - van de omgeving op basis van het Open Source CMS Umbraco. Hierbij is gebruik gemaakt van verschillende technieken, zoals HTML5, Javascripting, CSS3 en JQuery;
  • koppeling met database van Parnassys om een leerlingvolgsysteem te creëren;
  • voortgang leerlingen moinitoren en lessen klaar zetten voor een lesdag;
  • animaties en geluiden in de omgeving ;
  • hosting van de omgeving;

Naast het ontwikkelen van het design en de techniek heeft Infocaster ook een adviserende rol gehad tijdens het project. Vooral op het gebied van de interactie met de gebruiker (kinderen van verschillende leeftijden) en de koppeling met het leerlingvolgsysteem Parnasys.

Helaas kunnen we geen link geven aangezien het een gesloten omgeving is en geen publieke website. We hopen dat je met de getoonde screenshots een idee krijgt van wat er mogelijk is met 'My name is Tom'.

Wil je meer weten over de mogelijkheden om je CD ROMS of andere offline lesmaterialen te digitaliseren bel dan met 026 29 286 720