• contact adres casus image

Het pand

Boven Stadscafé Den Koopman

Onze zoektocht naar een nieuwe locatie, vanuit de hobbyzolder waar we begonnen zijn, startte met een flink aantal wensen. We houden bij Infocaster namelijk van openbaar vervoer, een levendige omgeving en bruisende plekken. Dit maakt grote (vaak leegstaande) kantoorpanden, industrieterreinen of prachtige nieuwe vinexlocaties voor ons 'ongeschikt'.

Na flink wat panden bekeken te hebben, vonden we de uitkomst, namelijk een combinatie tussen kantoor en horeca: kanthoreca.

Eind 2010 kwamen we er met de brouwerij uit en begin 2011 zijn we met de verbouwing van ons kantoor en het café begonnen. Een spannende tijd, waarin planning, budget en oog voor detail allemaal gecombineerd zijn.

Zo zijn we, samen met Stadscafé Den Koopman, gevestigd in een prachtig monumentaal pand uit de negentiende eeuw met een rijke historie. De eerste steen is gelegd in 1880, deze steen is nog steeds te bewonderen aan de rechterzijde van de gevel. De panden op nummer 12, 13 en 15 zijn samen gebouwd. Het pand op nummer 13, rechts naast Stadscafé Den Koopman, diende als woonhuis van de graankoopman. Ons pand diende als graanpakhuis. In 1967 werd in dit pand het eerste café aan de Korenmarkt geopend: Café de Korenbar.

Inmiddels is de omgeving en het pand 'eigen' geworden en werken we er met veel plezier. Omdat we er trots op zijn, nodigen we graag relaties bij ons uit en combineren we dit vaak met koffie in Stadscafé Den Koopman.