Infocaster Event - Het Boek

Beleef het verhaal over de reis en spanningen bij zelfsturing

Op donderdag 18 april 2019 wordt het Infocaster boek over zelfsturing gepresenteerd. En jij kunt daarbij zijn! 

Programma Infocaster Event - Het Boek

(programma onder voorbehoud)

15.00 uur - Ontvangst

15.30 uur - Boekpresentatie

Met veel trots presenteren we het boek over zelfsturing bij Infocaster. Een boek dat laat zien dat waar vrijheid en verantwoordelijkheid in balans zijn, het resultaat optimaal is. Of nou ja, heel vaak optimaal - en soms ook niet. Kortom, een verhaal over de reis en spanningen die komen kijken als je met een steeds verder groeiend aantal medewerkers je bedrijf he-le-maal opengooit.  

Diverse sprekers komen aan het woord om hun ervaringen te delen:

 • Joost Ramaer (auteur)
 • Sander Hoeken (oprichter Infocaster)
 • Anekdotes door medewerkers van Infocaster

16.00 uur - Presentatie Bright Ecology Systems

De door Infocaster ontwikkelde software van Bright Ecology Systems maakt het zelfsturende organisatiemodel mede mogelijk voor andere bedrijven. Tijdens de presentatie demonstreren we een eerste versie van de software.

16.30 uur - Gelegenheid om vragen te stellen

Over het boek, zelfsturing, Bright, en alles wat je hierover ooit had willen weten. 

17.00 uur - Borrel


Wanneer en waar?

Datum: donderdag 18 april 2019

Tijdstip: 15:00 uur

Locatie: Ergens in Arnhem of omgeving


Tickets Infocaster Event - Het Boek

Early Bird tickets - verkrijgbaar t/m 31 januari 2019

Met een Early Bird ticket weet je zeker dat je bij het Infocaster Event aanwezig bent. Of je ontvangt het boek als één van de eersten voor een early bird prijs (yes, korting!). Het limited early bird ticket wil je al helemaal hebben: het boek met een gepersonaliseerde cover.

Beschikbare Early Bird tickets:

 • Early Bird ticket - Infocaster Event
 • Early Bird ticket - Infocaster Event + Infocaster boek
 • Early Bird Brighter ticket - Infocaster Event + Infocaster boek met gepersonaliseerde cover (Limited)

Koop je ticket

Bright tickets

Met het Bright ticket ben jij erbij op 18 april 2019! Je hoort alle verhalen uit de mond van de hoofdrolspelers in het boek en mag uiteraard je prangende vragen stellen. Met een aantal Bright tickets koop je, naast een toegangsbewijs voor het Infocaster Event en het boek, ook een stukje Infocaster brightness.

Beschikbare Bright tickets:

 • Bright ticket - Infocaster Event 
 • Bright ticket - Infocaster Event + Infocaster boek 
 • Bright ticket - Infocaster Event met introducee + 2 x Infocaster boek (één voor jezelf, één voor een ander)
 • Bright ticket - Infocaster Event + Infocaster boek + Stekje van een Infocaster kantoorplant
 • Bright ticket - Infocaster Event + Infocaster boek + Koffiedate met Infocaster-medewerker
 • Bright ticket - Infocaster Event + Infocaster boek + Aanschuiven met 2 personen bij een VriMiBo of Happy Diner 
 • Bright ticket - Infocaster Event + Infocaster boek + Luisterboek door Infocaster medewerkers

Koop je ticket

Brighter tickets

Met een Brighter ticket, krijg je letterlijk een stukje Infocaster. We laten inzichten, kennis en een mooie herinnering bij je achter. Onze medewerkers nemen we uiteraard weer mee terug. Een Brighter ticket bevat standaard een ticket voor het Infocaster Event en het Infocaster boek. 

Beschikbare Brighter tickets:

 • Brighter ticket + Workshop Zelfsturing
 • Brighter ticket + Happiness bij jou op kantoor
 • Brighter ticket + 2 uur brainstormsessie met Caroline
 • Brighter ticket + Privé kennissessie bij jou op kantoor
 • Bright Ticket + Meet & Greet met Joost

Koop je ticket


Over Het Boek

Ongeveer 4 jaar geleden introduceerde Infocaster iets nieuws. Iets wat de hele organisatie op haar kop zou zetten. Een uniek organisatiemodel, gebaseerd op zelfsturing. Bij zelfsturing komen er geen managers aan te pas; alle medewerkers praten en beslissen mee over alles. En dat is redelijk uniek. 

Dat zelfsturing uniek is, kunnen we wel heel hard schreeuwen. Maar je merkt het pas echt, als je het zelf ervaart. Bijvoorbeeld als medewerker, relatie of klant. Of als schrijver.

Auteur Joost Ramaer heeft het met eigen ogen en oren mogen zien en horen. Hij is begonnen met het schrijven van een boek over zelfsturing. Met Infocaster in de hoofdrol. Of eigenlijk ook weer niet. Het is vooral een verhaal over de reis en spanningen bij zelfsturing. Hoe kan ondernemen anders? Hoe is dit organisatiemodel ontstaan en ontwikkeld? En hoe werkt het in de praktijk? Wat zijn de keerzijden ervan en hoe ga je daar als organisatie mee om?

Door in gesprek te gaan met een tiental hoofdrolspelers is Joost gaan ontdekken wat zelfsturing inhoudt en welke invloed dit heeft op de (directe) omgeving van het bedrijf. Maar ook wat het model voor andere bedrijven kan betekenen. 

Het boek dient ter inspiratie voor eenieder die meer wil weten over zelfsturing, zowel op persoonlijk als op zakelijk vlak.

Over de auteur

Joost Ramaer is journalist en auteur. Joost is in 1986, na zijn studie rechten, begonnen als redacteur bij het tijdschrift Quote. Bij de Volkskrant is hij tien jaar lang redacteur Economie geweest en vijf jaar verslaggever Kunst. Hij verliet de krant om een boek te schrijven over PCM, uitgever van onder andere de Volkskrant en het AD: De Geldpers (2009, uitgeverij Prometheus). Na het uitgeven van zijn boek is Joost freelance journalist en schreef hij voor onder andere De Groene Amsterdammer en als columnist voor NRC Handelsblad. 


Infocaster Boek-updates

December 2018

20 december 2018

Yes! Vanaf vandaag kan je tickets bestellen voor het Infocaster Event op 18 april! 

|

14 december 2018

In de Infocaster huiskamer heeft Joost vandaag Erik Eelman gesproken over zijn ervaringen met Infocaster. Erik vond computers altijd al leuk. “Eerst alleen hardware, toen ook code schrijven.” Erik begon bij Infocaster als web developer, focuste zich later op back-end.

IMG_9595 (1)

|

10 december 2018

Joost is in overleg met de uitgever over de publicatiedatum van het boek. Spannend! 

|

4 december 2018

Projectgroep Infocaster Marketing is druk bezig met brainstormen over de invulling en promotie van de boekpresentatie.

November 2018

2 november 2018

Vandaag is Joost langsgekomen om te praten met Berend. Samen hebben zij gepraat over hoe Berend bij Infocaster is terechtgekomen. Berend groeide op in een huis vol computers. Hij zat op zijn zesde al te internetten thuis en begon op zijn tiende code te schrijven. Samen met zijn vader maakte Berend een 3D milleniumklok. "Toen ging het echt rollen."

Oktober 2018

26 oktober 2018

Op 26 oktober is Joost weer op bezoek geweest om te spreken met Lissa. Zij heeft Infocaster zien groeien van een klein bedrijf naar het bedrijf dat het nu is. Zo was ze enkele jaren geleden nog "de enige alles" bij Infocaster. De enige vrouw, de enige met een hbo-opleiding in ICT, aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), en de enige die werkte voor klanten maar niet zelf programmeerde. En nu? "Erik, Sander en ik houden alle projectgroepen binnen Team Infocaster in de gaten." 

|

19 oktober

Marvin werd vandaag door Joost aan de tand gevoeld over het reilen en zeilen bij Infocaster. Tijdens zijn mbo-opleiding raakte Marvin begeesterd door computers. "Ik mocht bij Infocaster komen werken, al wisten ze niet zo goed wat ze met mij aan moesten." Hij leerde hier vooral wat hij niet kon. "Ik lees wel eens wat, en ben vooral waakzaam op: goed, jullie willen iets nieuws, maar kun je ook onderbouwen waarom?”

|

12 oktober

Peter is ex-pizzakoerier, dakdekker en barman bij Pavlov. Bij laatstgenoemde leerde hij Sander kennen. Peter hielp hem met de boekhouding van Infocaster. “Vond ik erg leuk. Veel dingen klopten niet.” Ook aan het nieuwe model niet, toen hij dat samen met Sander ontwikkelde. “Wachtend op mijn vriendin bij de manege, laptop op schoot, werkte het ineens wel. Daarna hebben we heel grote stappen gezet.”.

September 2018

16 september 2018

Joost heeft het idee voor het boek verder op papier uitgewerkt. Hij zal de komende tijd in gesprek gaan met een tiental hoofdrolspelers, en daarom regelmatig op het kantoor van Infocaster aanwezig zijn.

|

6 september 2018

Er is een gesprek geweest tussen Sander Hoeken (oprichter van Infocaster) en auteur Joost Ramaer. In dit gesprek is het idee voor een boek over het door Infocaster ontwikkelde organisatiemodel meer concreet gemaakt. Het moet een boek worden over het organisatiemodel, niet over Infocaster. Joost heeft aangegeven dat hij hier in zijn werkwijze rekening mee houdt, om zo de onafhankelijkheid te waarborgen. In het boek zal hij dit ook verantwoorden. 

Zomer 2018

Op een zomerse dag speelde de gedachte op: "Wat we doen bij Infocaster is eigenlijk wel heel bijzonder, misschien moeten we daar iets mee doen. Onze kennis over en ervaringen met zelfsturing kunnen anderen wellicht verder helpen. Laten we dit gaan delen!"

Koop je ticket