SEO

Let’s make search engine optimization brighter

Energie steken in een gebruiksvriendelijke en mooie website is belangrijk. Zorgen dat mensen 'm kunnen vinden is net zo belangrijk. Je wilt je doelgroep natuurlijk bereiken. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is hierbij van groot belang.

Zorg dat je gevonden wordt

Bij SEO gaat het erom jouw website op een zo hoog mogelijke 'natuurlijke' of 'gratis' plaats in Google te krijgen. Zo kunnen bijvoorbeeld potentiële klanten of medewerkers je altijd vinden bij het zoeken op relevante termen.

Infocaster helpt met een doordachte SEO-strategie

Infocaster maakt websites waarbij je altijd zelf aan het roer kunt staan om alles goed in te stellen. Toch kan het soms heel fijn zijn - weten we uit ervaring - om de expert in te schakelen, zeker bij SEO. Infocaster kan je hiermee helpen. Met een doordachte SEO-strategie zorgen we ervoor dat jouw website naar boven komt als mensen op voor jou relevante zoektermen zoeken. Van een nulmeting tot een inventarisatie van relevante keywords tot het aanpassen van alle inhoudelijke en technische aspecten.

Alles voor die hoge ranking

Alvast zelf aan de slag? Google beoordeelt op veel verschillende aspecten bij het bepalen van jouw plaats in de zoekresultaten, zowel op inhoudelijke als technische aspecten. Een greep uit belangrijke SEO-factoren:

  • Linkbuilding - dit is de kwaliteit en populariteit van links van en naar jouw website.

  • De mate waarin een website mobile friendly is telt Google ook mee. Zo scoren responsive websites een stuk hoger in Google dan websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel.

  • Content-optimalisatie - door het strategisch plaatsen van relevante zoekwoorden op je pagina’s, wordt je website beter vindbaar.

  • Social media - Google indexeert ook social networks. Hier actief op aanwezig zijn draagt bij aan een goede vindbaarheid.

  • Is je site voorzien van een SSL-certificaat? Dit certificaat laat zien dat je website veilig is voor bezoekers. Dit vindt Google - gelukkig - heel erg belangrijk.

  • Snelheid - Ook de snelheid van je website telt mee in de ranking in Google. Bezoekers moeten niet te lang hoeven wachten tot een pagina geladen is. De laadtijd van pagina’s van de website ligt idealiter onder 1 seconde.

  • Ook de technische opbouw van de pagina is van essentieel belang voor Google, met andere woorden: is de opbouw van de HTML goed?

  • Het goed instellen van paginatitels, meta-descriptions en tot voor kort meta-keywords (deze laatste worden niet meer gebruikt door Google). Binnen onze inrichting van Umbraco is dit heel gemakkelijk in te stellen.

Genoeg gelezen? Let’s brighten up your search engine optimization!