Contentstrategie

Let's make online content brighter

Niets is zo storend als een site met oud nieuws van evenementen van gisteren. Simpele technische verbeteringen die je met regelmaat doet, behoeden voor de wens om ineens een volkomen nieuwe site te willen. Alle grote online bedrijven voeren telkens kleine verbeteringen door in plaats van te komen met grote releases. Want wanneer heb je de nieuwe Google zoek-interface geprobeerd? Of wanneer zag Marktplaats er ineens volkomen anders uit? Toch zijn deze sites totaal anders dan vijf of tien jaar geleden. Die sites evolueren in plaats van totaal te vernieuwen.

Eigenlijk vinden we dat iedereen dit zo zou moeten doen. Daarom hebben we een zogenaamde site-prestatiestructuur ontwikkeld, waarbij we al onze klanten periodiek helpen bij het ontdekken van de kleine en grote verbeterpunten van hun website of webapplicatie. Soms zijn het simpele tips die meteen uitgevoerd kunnen worden, omdat bijvoorbeeld even vergeten is de inhoud van de site netjes bij te werken, en soms zijn het technische vernieuwingen die het rendement kunnen verhogen.

Een goede site is een continue balans tussen interne aandacht en externe factoren. Alleen een beeld hebben bij de werking van de website zelf is niet voldoende. Zorg dat de website ook de juiste verwijzingen van andere omgevingen blijft ontvangen. Zoekmachines zoals Google wijzigen af en toe hun beoordelingsmechanismen voor websites. Dat kan invloed hebben op de manier waarop je website wordt weergegeven in de zoekresultaten en je ranking (plek in de resultaten bij relevante zoekopdrachten).

Pas na de oplevering van een website begint het echte werk en dat gaat het beste wanneer de site echt een onderdeel van de organisatie is.

Genoeg gelezen? Let's brighten up your online content.